Klima & Miljø
Det finnes mengder med bøker og artikler om klimaforskning. Når Besteforeldrene velger å lage egne presentasjoner, er det for å gjøre forskningen og dens resultater tilgjengelig for lesere uten spesielle faglige forutsetninger.
En nøkkelperson i dette arbeider er professor emeritus i miljøkjemi, Hans Martin Seip. Han var i mange år tilknyttet Cicero Senter for klimaforskning, og var med å stifte Besteforeldrenes klimaaksjon. De tre første ressursene nedenfor er utarbeidet av ham. «Grunnkurset» er blitt revidert en rekke ganger, for å være på høyde med de nyeste forskningsresultater.
Sjekk ut
- Grunnkurs i global oppvarming
- Spørsmål og svar om drivhuseffekten
- Klimaskepsis og fornekting – en oversikt
- Naturen som karbonlager – oversikt med referanser utarbeidet av Harold Leffertstra
- Når en svart bransje grønnvaskes – om fossile produkter og reklame, av Andrew Kroglund
- Energi for framtida Våren 2020 arrangerte BKA og Naturvernforbundet i Hordaland et dagsseminar om energi-muligheter. Alle faglige foredrag kan sees på denne sida.
- Frå fossilt til fornybart Rapport frå arbeidsgruppe i BKA, august 2023
- Norge ved et vendepunkt Rapport om Svalbard som petroleumsfri sone, august 2023
Klima & Miljø
Naturen som karbonlager
I det stille, helt gratis, tar norsk natur hvert år opp store mengder CO2. Det kan være nesten like mye som alt vi slipper ut, sier Harold Leffertstra. Han har utdanning innen skogbruk og fornybar energi, og har arbeidet for bl.a. Miljødirektoratet. Som pensjonist har...
Grunnkurs i global oppvarming
Mengden av gasser i atmosfæren som bidrar til stigende temperatur, øker på grunn av menneskeskapte utslipp, hovedsaklig fra forbrenning av kull, olje og gass. Men klimasystemet er uhyre komplekst, og det er store usikkerheter knyttet til mange av virkningene og hvor alvorlige de vil bli.